Решават за местен референдум в Стара Загора

07:00, 27 апр 17 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дали да бъде проведен местен референдум ще решават днес общинските съветници в Стара Загора на редовното си заседание.

Допитването ще е по казуса „Бедечка”, чието разрешаване вълнува  обществеността в областния град.

Предложението е на общинските съветници. Според него въпросът, на който трябва да отговорят гражданите на Стара Загора е: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка” по реда на Закона за общинската собственост. На територията на отчуждените имоти да се изгради парк за сметка на бюджета на община Стара Загора?”. Предлага се референдумът да се проведе на 18 юни т.г.

Общинският съвет ще трябва да одобри разходите за организирането и провеждането на допитването. Ще трябва да бъдат утвърдени и образците на книжата за референдума.

Ако предложението се приеме, Общинският съвет ще възложи на кмета Живко Тодоров и администрацията организационно-техническата подготовка.

Междувременно защитниците на идеята за парк разпънаха палатков лагер снощи на площада пред община Стара Загора. Те заявиха, че ще чакат общинските съветници преди сесията днес, за да изразят още веднъж желанието си за спиране на строителството и изграждането на парк „Бедечка” и да им припомнят, че преди месеци са гласували решение за изготвяне на нов Устройствен план за терена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама