Газифицираха шест детски заведения в Казанлък

09:11, 27 апр 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 „След реализацията на проекта хората в детските заведения живеят и работят в по-добри условия и се надявам да са усетили значимия ефект от извършените дейности“, каза зам.- кметът на община Казанлък и ръководител на проекта инж. Даниела Коева. Тя посочи, че успешната му реализация не би била възможна, без последователните действия на Общината от 2011 г. досега за целенасочени дейности всяка година с общински средства по ремонти на детските градини и ясли.

В рамките на проекта са подменени изцяло отоплителните инсталации, горивната база и са газифицирани 6 детски заведения в град Казанлък: детски градини „Снежанка“, „Юрий Гагарин“,  „Слънчице“,  „Звънче“, както и детски ясли „Пролет“ и  „Детелина“.

Основните резултати, които Общината постига с изпълнението на проекта засягат главно намаленото годишно потребление на енергия и вредни емисии: изградени 136 м нови газови връзки и външни газопроводи; намалено потребление на енергия в размер на 442 195 kWh/годишно; спестени вредни въглеродни емисии в размер на 161 тона годишно.

Основните дейности по проекта бяха изпълнени през летните месеци на 2016 година и през февруари 2017 г. и в момента малчуганите в детските заведения и техните учители учат и работят в напълно обновена и по- уютна обстановка. От постигнатите резултати от изпълнението на проекта пряко се възползват 891 деца на възраст от 1 до 7 години и 173 души педагогически и помощен персонал.

Проектът е финансиран по Програма  „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, на обща стойност  793 368 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама