Обвиниха 57-годишен старозагорец, буйствал  в Съдебната палата

16:01, 27 апр 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Районна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем Георги С., на 57 г., по бързо производство за това, че на 21 април 2017 г. в Стара Загора, в сградата на Съдебната палата, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. Старозагорецът крещял и отправял закани, заплахи за уволнение, обидни и нецензурни реплики по отношение на служител в Регистратурата на Окръжен съд Стара Загора по време на изпълнение на служебнитему  задължения, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по член 325 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 21.04.2017 г. обвиняемият Георги С. се намирал в сградата на Съдебната палата в Стара Загора, с искания за лична среща от негова страна с магистрати от Окръжна прокуратура и Окръжен съд Стара Загора. Повод затова бил извършен на 14 април 2017 г. спрямо него обиск и изземване по досъдебно производство за по описа на Второ РУ на МВР – Стара Загора, водено за заплаха към длъжностно лице.

Недоволен от отказа на магистратите да изпълнят исканията му – незабавно да му бъдат върнати иззетите вещи и да му бъде заплатена парична сума като неустойка, обвиняемият Георги С. нарушил обществения ред, като крещял и отправял закани, заплахи за уволнение, обидни и нецензурни реплики: „Комунистически боклук, парцал, смотла!“, „От понеделник да те няма! Пиши си молбичката, боклук комунистически! Смотла! Мръхла! Парцал! Уволнена си!“. Непристойното поведение и нееднократната намеса на служители на Съдебната охрана, наложили обвиняемия Георги С. да бъде принудително изведен от сградата и да бъде задържан за срок от 24 часа.

Георги С. е неосъждан до момента, но срещу него се водят досъдебни производства и преписки за извършени престъпления от общ характер – принуда, злоумишлени телефонни обаждания тел. 112, хулиганство.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура, като на 25 април 2017 г. е било внесено искане в Районен съд Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Георги С. Със съдебно определение от 25 април 2017 г. по образуваното частно наказателно дело съдебният състав е взел мярка за неотклонение “домашен арест“ спрямо него.

На 26 април 2017 г. наблюдаващият прокурор е протестирал решението пред Окръжен съд  Стара Загора, тъй като не споделя мотивите на първоинстанционния съд за взетата мярка за неотклонение. Делото е насрочено на 3 май 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама