Задържаха муле за телефонна измама в Чирпан

16:20, 27 апр 17 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чирпанските прокурори повдигнаха обвинение на Денис Е., на  20 г., за измама, извършена след предварителен сговор с друго лице – неустановено до момента.

На 24 април 2017 г. в  Чирпан, след получен сигнал, служители на МВР извършили обиск в лек автомобил, марка „Сеат Ибиза“, управляван от обвиняемия Денис Е. В колата били намерени и иззети  400 лв., 510 британски паунда, 65 евро и златни монети.

По-късно било установено, че парите и монетите били собственост на 72-годишна жена от  Чирпан. По-рано на същия ден, към 9,15 часа, пенсионерката получила обаждане на стационарния телефон в дома си от непознат мъж, който й се представил за комисар Стойчев от „Криминален отдел“ в полицията. Той обяснил на жената, че трябва да съдейства за залавянето на телефонни измамници, като предаде на изпратени от него служители пари и ценности, които притежава. Възрастната жена оставила до дома си в найлонова чанта парите и златните монети. Обвиняемият Денис  Е. пристигнал по-късно с автомобил в гр. Чирпан, където по указание на неустановено по делото лице, взел пакета и си тръгнал.

Малко по-късно непознатият мъж се обадил пак на възрастната жена, като се представил отново за комисар Стойчев от МВР. Той я мотивирал по телефона да изтегли спестяванията си от 15 000 лева, които да предаде за „нуждите на полицията“. Пострадалата жена изпълнила указанията му, като парите трябвало да предаде на Денис Е., който бил задържан  от чирпанските полицаи, преди да получи сумата. 

Под ръководството на Районна прокуратура-Чирпан в момента по делото се извършва разследване, издирват се и други лица, участвали в телефонната измама.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама