Пръскат срещу кърлежи, комари и гризачи в Стара Загора

07:00, 28 апр 17 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 20.00 часа днес започва пръскане против кърлежи и комари в Стара Загора, съобщиха от Общината. Най-напред ще се обработят детските площадки в Административно бюро „Железник“,  АБ „Център“, АБ „К.Ганчев“, „Зора“ и т.н. Готов е графикът, по който ще се извърши дезакаризацията и дезинсекцията на територията на общината. Създадена е организация за окосяване на тревните площи, подлежащи на обработка.

Обработката на площи в социалните и детски заведения започва в събота след 09.00 часа. Ще бъдат обхванати още паркове, градини, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, гробищния парк, зони за спортни и културни мероприятия  и др.

Препаратите (биоцидите), които ще използват, са Цитрол 10/4 УЛВ – за дезинсекция срещу имаго на комари, Бандит 10 ЕВ – за дезакаризация срещу кърлежи. За борба с гризачите ще се използва Вертокс паста, с която ще бъде извършена канална дератизация.

 Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени длъжностни лица, които ще следят за изпълнението на дейностите и ще присъстват на извършването и приемането на работата за съответните обекти. Контрол ще упражнява и Регионалната здравна инспекция. Чрез процедура за възлагане на обществена поръчка, за изпълнител е избрана фирмата Д.Д.Д. – 1 ООД.

Обработката на тревните площи в града ще се извършва едновременно от три екипа, а на детските и социални заведения от два екипа.

Площта, която ще бъде обработена срещу комари е 504 395 кв. м, а срещу кърлежи - 745 444 кв. м, вкл. детски ясли – 12 230 кв. м., детски градини – 49 354 кв. м, заведения за социални услуги – 25 360 кв. м, паркове, улици и площадки в града – 326 500 кв. м, тревни площи в селата – 332 000 кв. метар.

На обработка подлежат и „Гробищен парк“, в землището на с. Хрищени с площ 20 000 кв. м, и Античният форум в Стара Загора с прилежащите тревни площи, с площ 10 000 кв.метра.

Пръскането в селата ще се извърши в началото на май т.г. Възможни са промени на графика при неподходящи климатични условия.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама