Осиновиха пет старозагорски деца за месец

08:58, 30 апр 17 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През март е допуснато осиновяване на пет деца, сочат данните на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” (РДСП) в Стара Загора.  Всички са намерили нови семейства в чужбина.

В Регистъра на деца за пълно осиновяване, воден от Дирекцията, фигурират общо 237, деца, от които 106 са с увреждане и 131 са здрави деца.

През март са вписани общо 7 деца, от които 4 здрави деца и 3 с увреждане. Причините за това са наличие на здравословен проблем при децата, както и липса на капацитет и подкрепяща среда при родителите. Броя на вписаните семейства в регистъра по постоянен адрес е 39.

Общо 193 сигнала за деца в риск са постъпили в РДСП, от тях има констатиран риск за 59 деца, за които са отворени случаи. По превенция на изоставянето се работи по 404 случая и по реинтеграция по 27 случая от областта. При близки и роднини са настанени 344 деца, в социални институции 244 и в защитени жилища – 155 деца.

В Старозагорско са утвърдени 82 приемни семейства, от които три са доброволни, а останалите професионални. 66 деца са настанени в професионални и едно дете в доброволно семейство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама