Откриха новата пречиствателна станция на Раднево

15:58, 19 май 17 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова пречиствателна станция за отпадни води бе открита днес в Раднево.

Лентата прерязаха областният управител Гергана Микова, кметът д-р Теньо Тенев и  Антон Софронов,  управител на фирмата – изпълнител на обекта.

Проектът за пречиствателната станция се реализира по Оперативна програма „Околна среда”  2014-2020 г. и е на обща стойност 7 411 571 лв. Асоцииран партньор по него е „Водоснабдяване и канализация” Стара Загора. Община Раднево участва във финансирането с 2 091 720 лв.

Новото модерно съоръжение ще осигури по-високо качеството на предоставяните услуги по водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадните води в Раднево и ще осигури значително по-добри санитарно-хигиенни условия за населението.

Церемонията по откриването на обекта започна с водосвет, отслужен от митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия.

Кметът на Раднево д-р Теньо Тенев поздрави своите съграждани с новата придобивка  и благодари на изпълнителите на проекта за добрата работа. Гергана  Микова пък пожела на ръководството на община Раднево да зарадва жителите на региона с реализацията на още социално значими инфраструктурни обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама