Крум Георгиев получи най-високото отличие на Министерството на културата

10:03, 20 май 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почетният гражданин на Стара Загора Крум Георгиев беше удостоен с престижно отличие на Министерството на културата по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На тържествена церемония министърът на културата Боил Банов връчи годишните награди на Министерството на културата. Отличени са творци от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

Фолклористът Крум Георгиев стана носител на най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век” - огърлие. Доайенът на българските фолклористи има над 250 публикации, член е на различни местни, национални и международни журита и комисии по фолклор, носител е на наградата Стара Загора за разностранна дейност и високи художествено-творчески постижения, които са в принос на българската национална култура. Негови проекти са Общество за фолклор и ежегодният фестивал на маскарадните игри в Стара Загора.

През 2011 година Крум Георгиев е удостоен с наградата Оскар за фолклор на IGF (Световна международна асоциация на фолклорните федерации). Доц. Георгиев е вторият българин с това отличие, присъдено през 2010 година на вече покойния маестро Асен Мутафчиев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама