Казанлък се побратими с район на Сеул

07:30, 21 май 17 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Начало на близко сътрудничество в сферата на икономиката и културата е поставено с подписването на Меморандум за сътрудничество между 70 000-та българска община и районДжуннан, с население над 400 000 души, част от милионната корейска столица Сеул.

В рамките на Фестивал на розата в Сеул 2017 представителите на Община Казанлък са част от гостите на корейските тържества, посветени на красивото цвете, които тази година се провеждат между 18-ти и 22-ри май.

Побратимяването на Казанлък със Сеул е едно от безспорните събития по време на празниците в Розовата долина, които ще създадат нови възможности за партньорства между двата народа.

Заедно с кмета на община Казанлък Галина Стоянова и председателя на Общинския съвет Николай Златанов в състава на делегацията са и Николай Ибушев, почетен гражданин на Казанлък, генерален директор на „Арсенал“, Костадинка Василева от туристическия бранш, представители на културни институти и бизнеса.

Специално участие във фестивалната програма на южнокорейската столица ще вземе фолклорен ансамбъл „Арсенал“, предвождан от неговия ръководител Христо Стоянов.  

Гостуването е по покана на Ра-Джинго, кмет на южнокорейския район Джуннан гу, Сеул Метрополитен и на българския посланик Петър Андонов.

Делегация от Корея ще бъде част от 114-тия Фестивал на розата 2017 в Казанлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама