Искат постоянен арест за убиеца от Стара Загора

12:11, 22 май 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура Стара Загора повдигна обвинение за убийство на 46-годишния Красимир И. Той намушка смътросно тъща си и рани съпругата си, информираха от Апелативна прокуратура Пловдив.

На 20 май 2017 г.,  в 10,42 часа,  на тел. 112 е  било получено съобщение от Гергана И., че Красимир И., на 46 г., бие майка й.  Незабавно е изпратен полицейски екип на мястото.  Установено е, че Гергана И. и майка й – Мария Ж. са с по няколко прободни рани от остър предмет.  Двете жени са транспортирани до УМБАЛ „ Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора. По пътя за болницата Мария Ж., на 67 г., е починала.  Гергана И., на 29 г., е настанена в хирургична отделение с две прободни рани – едната в ляво междуребрие и втората в дясно до мечовиден израстък. Установено е, че нараняванията на двете жени са причинени от Красимир И., на 46 г.

Образувано е досъдебно производство срещу Красимир И. за убийство.  Извършен е оглед на местопроизшествието, назначени са и се извършват съдебно-медицински експертизи на пострадалите. След извършване на престъплението Красимир И. се е укрил. Вчера той е издирен и заловен в Кърджалийско.

Привлечен е в качеството на обвиняем за убийство на повече от едно лице. Наказанието е  „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Красимир И. е настанен в болнично заведение в Кърджали, тъй като е бил ранен и е под полицейска охрана.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Предстои транспортирането му в следствения арест в Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама