Нападателят на жени в Стара Загора остава в ареста

11:21, 23 май 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Районна прокуратура  Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Антонио Ц., на 24 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че отнел чужда движима вещ, като е употребил за това сила, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Установено е, че на 17 май 2017 г. обвиняемият Антонио Ц. бил в Стара Загора. Тъй като нямал финансови средства,  решил да отнеме чужди бижута, които после да продаде. Той отнел от непозната жена, като упражнил сила, златен накит на стойност 420 лева, който веднага заложил в заложна къща, като използвал документите си за самоличност.

Обвиняемият Антонио Ц. е неосъждан, но спрямо него се водят още две досъдебни производства за извършени грабежи в Стара Загора. Районен съд Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Антонио Ц. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Припомняме, че 24-годишният мъж нападна и ограби три жени за два дни в Стара Загора. Първото нападение бе над 74-годишна жена на 17 май, около 19.10 часа, на кръстовището на ул.“Августа Траяна“ с ул. “Г. С. Раковски“. От жената със сила е отнето златно кръстче. Малко по-рано на същата дата, е нападнал и 67- годишна жена на ул. "Хаджи Димитър Асенов" и е отнел златен синджир с висулки. На 18 май около 09.45 ч, на междублокова площадка, между ул. "Генерал Столетов" и ул. "Граф Николай Игнатиев", чрез употреба на физическа сила, е издърпал от врата на 73- годишна жена златен синджир с висулки.

          

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама