Австрийски фирми търсят бизнес партньори

16:56, 23 май 17 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Република Австрия у нас посети Стара Загора и се срещна със зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова. Пред австрийската гостенка те представиха дейността на чуждестранни инвеститори в община Стара Загора.

Гостите пък изразиха задоволството си от добрия прием, който австрийският бизнес намира у нас, както и от условията, при които работят фирмите. По думите им, австрийските компании са много активни в търсене на партньори зад граница, като предпочитанията са към предлагащи добро качество на приемливи цени.

Австрия е една от водещите страни по технологии на опазване на околната среда, стана ясно по време на разговора, в който участваха Милена Александрова и Петя Галинова от търговския отдел на австрийското посолство. През ноември в София предстои голямо събитие, организирано от тях, в което ще участват австрийски фирми, работещи в областта на ВиК-сектора. Покана към специалистите в сектора е да посетят на 24 и 25 юни в Австрия организираните Дни на тръбопроводите.

В няколко големи квартала на Стара Загора се извършва обновяване на водопроводната мрежа, а две училища и една детска градина в града са санирани със средства от Националния доверителен екофонд, който се подпомага от Австрия, сподели зам.-кметът  Сотирова. Тя изрази съжаление, че Австрийските музикални дни, които бяха очаквано културно събитие в Стара Загора, вече не се провеждат.

Гостите проявиха интерес към изграждането на индустриална зона край града. В югоизточната част на Стара Загора е определен парцел за целта, съобщи зам.-кметът Чахова. Търсят се инвеститори за разработването на концепция за изграждане на карго летище и евентуално на интермодален терминал край Стара Загора, стана ясно още по време на разговора.

Отворени сме за интерес от страна на всички чуждестранни инвеститори. Предлагаме бързо административно обслужване за реализация на проектите им, увериха домакините. Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова акцентираха на необходимостта от разширяване на сътрудничеството в сферата на дуалното образование, в което Стара Загора има водещи позиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама