С тържествено шествие честват 24 май в Стара Загора

07:28, 24 май 17 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В шест лъча ще бъдат оформени училищата и културните институти, които ще участват в тържественото шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. То ще тръгне веднага след края на ритуала по издигане на националния флаг на площада пред Общината.

Колоната, която ще преминава по централния булевард „Цар Симеон Велики“, ще бъде предвождана от портрет на Солунските братя  Кирил и Методий и знаменна група, зад които ще вървят старозагорският митрополит Киприан, кметът, областният управител, представители на местната и държавната власт, на различни образователни и културни институти, градският духов оркестър и др.

Церемонията по издигане на националния флаг на площада пред общината ще започне в 10.00 часа. Трикольорът и знамената на Стара Загора и Европейския съюз ще бъдат издигнати от носителите на наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за 2017 година.

Новост в програмата за празника тази година е големият празничен хоров концерт на Държавна опера Стара Загора, който ще започне в 11.15 часа, на площада пред общината. Старозагорци ще чуят: Химн на Народните будители и  Химн на Стара Загора от проф. Петър Жеков, Тропар на Св. Св. Кирил и Методий, най-известните хорове из оперите „Гергана“, „Луд гидия“, оперетата „Българи от старо време“, популярните песни „Де е България“, „Хайдушка песен“ и др. В концерта ще участва и известният оперен певец Ивайло Джуров. Съпроводът на пиано ще е на Полина Влахова и Ерна Пушева.

Вечерта от 19.00 ч., в залата на оперния театър, оркестърът на операта ще участва и в концерта на супергрупата „Фондацията“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама