Оставиха за постоянно в ареста убиеца от Стара Загора

16:45, 24 май 17 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” определи състав на Окръжен съд Стара Загора спрямо 46-годишния Красимир И. Срещу него е повдигнато обвинение за убийство. Делото бе гледано в болничната стая, тъй като здравословното състояние на Красимир, не позволявало транспортиране до Стара Загора.

Красимир И. е привлечен е в качеството на обвиняем за убийство на повече от едно лице. На 20 май 2017 г.,  в 10,42 часа,  на тел. 112 е  било получено съобщение от Гергана И., че Красимир И., бие майка й.  Незабавно е изпратен полицейски екип на мястото.  Установено е, че Гергана И. и майка й – Мария Ж. са с по няколко прободни рани от остър предмет.  Двете жени са транспортирани до УМБАЛ „ Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора.

По пътя за болницата Мария Ж., на 67 г., е починала.  Гергана И., на 29 г., е настанена в хирургична отделение с две прободни рани – едната в ляво междуребрие и втората в дясно до мечовиден израстък. Установено е, че нараняванията на двете жени са причинени от Красимир.

Образувано е досъдебно производство.  Извършен е оглед на местопроизшествието, назначени са и се извършват съдебно-медицински експертизи на пострадалите.

След извършване на престъплението Красимир И. се е укрил. Часове по-късно, около 22 часа, той е бил заловен в кърджалийското село Черноочене. В 15.10 часа на тел.112 е постъпил сигнал, че мъж с порезни рани в областта на корема е търсил медицинска помощ в село Пчеларово. Автопатрул на Районното полицейско управление в Кърджали незабавно е предприел обход на района за установяването му. Била сформирана група от криминалисти, която започнала активни действия по установяването на местонахождението му. Извършени били проверки на десетки места и в 21.50 часа в село Черноочене издирваният мъж бил открит. След задържането той е транспортиран до Центъра за спешна помощ в Кърджали. Претърпял е медицинска интервенция в местната болница, където  е оставен за лечение под полицейска охрана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама