Задържаха двама наркодилъри в Стара Загора

14:53, 25 май 17 25 855 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР Стара Загора проведоха специализирана полицейска операция за пресичане на престъпна дейност свързана с разпространението на наркотични вещества, съобщиха от полицията. В хода на операцията, в Стара Загора, на ул. "Господин Михайловски", в момент на извършване на сделка с наркотични вещества са задържани лицата – П.  Г., на 28 г., и К. В., на 28 г., двамата от  Стара Загора.

При извършен личен обиск на П. Г. са намерени и иззети три полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е наркотично - кокаин с примес на метамфетамин, с общо тегло 1,47 грама, а при извършено претърсване на лек автомобил  "Фолксваген", собственост на К. В., е намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество - кокаин с примес на метамфетамин, 0,40 грама. В автомобила е намерена и иззета и електронна везна.

При последвало претърсване в дома, на П. Г. в Стара Загора,  са намерени и иззети газов пистолет и 20 броя боеприпаси без необходимите документи за регистрация, електронна везна с остатъчно количество бяло прахообразно вещество по нея, две старинни монети и сумата от 3690 лева.

П. Г. и К. В. са задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства и са повдигнати обвинения за държане на наркотични вещества.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на лицата продължава, уточниха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама