Аквапланинг е причинил катастрофата край Стара Загора

13:00, 26 май 17 25 918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дупка на пътя, пълна с вода, причинила аквапланинг за автомобила на загиналите край Стара Загора момчета, информираха запознати с подробностите около катастрофата.

18-годишният водач, който бил с малък стаж зад волана, не успял да овладее "Фолксваген"-а и колата навлязла в насрещното платно. Там се ударила челно в идващия товарен автомобил.

Припомняме, че трагедията стана снощи в 21.30 часа по пътя от Стара Загора за Богомилово.  В посока запад, се е движил лек автомобил "Фолксваген Поло", управляван от 18-годишния Константин Коев от Стара Загора. На предна дясна седалка в лекия автомобил е пътувал 17- годишният Мартин Ковачев от старозагорското село  Богомилово.

В близост до разклона за "Бетонов център", водачът изгубил контрол над автомобила, който навлязъл в насрещната пътна лента, по която се е движил товарен автомобил "Ивеко", управляван от 43-годишен мъж от Стара Загора. При настъпилия челен сблъсък са загинали водачът и пътникът в лекия автомобил.

Водачът на товарния автомобил е получил натъртвания. Откаран е в Центъра за спешна помощ в Стара Загора, където е обслужен амбулаторно и е освободен. Тестван е  за употреба на алкохол с техническо средство, което е  отчело нулев резултат. В сектор“Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

18-годишният Константин е бил ученик в 11-ти клас, немска паралелка,  в Езикова гимназия „Ромен Ролан”, а 17-годишният Мартин Ковачев е футболист, юноша на „Берое” и част от националния отбор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама