Общински съветници от БСП в Казанлък с протестна позиция

17:13, 26 май 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нарушаването на нормативната уредба и некомпетентността в работата на председателя на местния парламент в Казанлък от ГЕРБ е тревожно, пише в Позиция на групата общински съветници на БСП, приета единодушно.  

На заседанието на местния парламент вчера, председателят Николай Златанов „за пореден път неглижира предложения на общински съветници от Левицата и показа своята безпринципност, липса на адекватни и логични мотиви в дейността си”. Същевременно той е допуснал в дневния ред на заседанието доклад за увеличение заплатата на кмета на общината от 1 594 лв. на 2 600 лв., приет в грубо нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация и Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, казват още общинските съветници на БСП.

„Ние не приемаме политически арогантното и дискриминационно  отношение към БСП, още повече че  мотивите на председателя, внесени неотдавна за широко представителство в ръководството на местния парламент, дадоха ясен политически знак към всяка група да има свой зам.-председател. Няма да допуснем гражданите, които представляваме, да бъдат поставяни в неравностойно положение”, се казва в Позицията на съветниците. За тях е неприемлив обидният тон, с който председателят от ГЕРБ  отказа свикване на Председателски съвет и разглеждане предложение за зам.-председател от БСП в продължение на година.

 „Категорични сме, че ще продължим последователно да защитаваме интересите на гражданите и ще противостоим на всяка  разпродажба на общинско имущество, нецелево разходване на бюджетни средства и всякакви съмнителни инвестиции.  Ще настояваме за компетентност, принципност, последователност и демократичност в ръководенето на Общинския съвет и за стриктно спазване на  Правилника за организацията и дейността му”, категорични са социалистите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама