Над 600 деца се включват в Детските олимпийски игри в Стара Загора

07:14, 27 май 17 / Спорт 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За шести пореден път в Стара Загора днес ще се проведат детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди”. Тази година състезанията ще са по 15 вида спорт, а участие са заявили 23 клуба от община Стара Загора.

„Досегашните издания показаха, че са полезни и важни за Стара Загора, а сегашното е особено важно, като се има предвид, че тази година Стара Загора е европейски град на спорта”, коментира Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА, инициатор на проявата. Според него всяка година има нещо ново, все по-топла е връзката с клубовете и все по-добра организацията.

Ще бъдат наградени по трима най-изявени състезатели от всички спортове, посочени от клубовете, както и по един треньор, който ще получи плакет за принос към развитието на детския спорт в Стара Загора. „За пръв път се отличават и треньори,, защото те са хората, които привличат децата към спорта”, сподели Емилия Драгиева от спортен клуб по лека атлетика „Берое” и член на Граждански клуб ЛИПА. Тя призовава всички старозагорци да дойдат на празника.

Състезанията ще бъдат открити в 11.00 часа в общинската спортна зала „Иван Вазов”. Плувците ще мерят сили в обновения общински басейн, а за лекоатлетите е организиран крос за деца и родители на езерото „Загорка”.

Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора организират игрите.

Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.

 Всички участници ще получат грамоти и ранички с подаръци, а победителите ще бъдат отличени с купи и медали.

Тази година ще има и шест специални награди за най-добри постижения в отделни спортове. Ще бъдат отличени две спортни семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама