Депутат от ГЕРБ дари телевизор на читалището в Еленино

07:28, 28 май 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Емил Христов, народен представител от ГЕРБ в 44-тото Народно събрание и общински ръководител на партията за Стара Загора, зарадва  жителите на село Еленино с подарък – 32-инчов телевизор. Дарението бе направено навръх празника на местното читалище „Просвета“, което вчера отбеляза своя 90-годишен юбилей.
„Това е един скромен подарък за читалището, защото разбрах, че имате нужда от него. Радвам се, че съм сред вас днес, че имам възможност да съм част от празника ви. Пожелавам ви здраве и все така да бъдем заедно, защото делението не води до нищо добро, във всяко отношение“, каза Емил Христов. Той благодари на кмета на старозагорското село Съби Димов за 
добрата работа в полза на населеното място. „Нека и занапред да вършим ежедневните си задачи с вас така, както досега, за да бъдем в подкрепа на жителите на Еленино. Гарантирам, че групата на народните представители от ГЕРБ ще продължава да работи в интерес на всички граждани на България“, допълни Христов.
На празника, по повод юбилея на читалището, присъстваха още областният административен секретар на партията Кремена Мандаджиева, членовете на общинското ръководство на ГЕРБ в Стара Загора – общинският съветник и отговорник за комуникацията между администрацията и селото Милена Желева и Таньо Брайков, председател на Общинския съвет.

„ Читалищата са хранилища на традициите, затова трябва да ги пазим и да си грижим за тях, защото те предават напред за поколенията най-важното – българския дух. Бъдете здрави и щастливи“, обърна се към жителите и гостите Таньо Брайков. 
Старозагорското село Еленино е с развита читалищна дейност и е стожер за обичаите, отбеляза кметът на населеното място Съби Димов. „Еленино е посещавано от кукерски групи от различни краища на света. Благодарение на работата на кметството, читалището и подкрепата на Община Стара Загора - тук има живот! Възстановихме няколко изконни български традиции като сурвакарския обичай „Камила“, с който участваме в различни Маскарадни игри. Отново има групи по повод празниците „Заговезни", „Лазаруване" и „Коледуване“. Нека се грижим за нашето читалище, като зеницата на окото си, защото то е нашата светиня“, каза още кметът на Еленино. 
Поздрав към празнуващите жители и гости на селото бе отправен от името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. В музикалната програма се включи Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, самодейни певчески и танцови състави от Еленино и съседни села. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама