Баскетболният „Берое” остава в битката за титлата

10:11, 28 май 17 / Спорт 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Баскетболистите на „Берое” постигнаха победа над отбора на „ Лукойл Академик” със 74:64 точки в първия си домакински мач от финалната серия на тазгодишните плейофи в Националната баскетболна лига (HБЛ). Така те намалиха изоставането си в серията и остават в играта за титлата.

Пред препълнените трибуни в зала ДЗУ в Стара Загора, мачът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналия преди два дни в тежка катастрофа юноша на футболния „Берое” и национал на България Мартин Ковачев и неговият приятел Константин Коев.

През първата четвърт разликата в резултата между двата отбора беше минимална, но в по-голямата час „зелено-белите” имаха предимство и показаха по-убедителна игра преди почивката. Те се възползваха от грешките в атака на „Лукойл Академик” и  поведоха  с 9 точки. На почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 41:28 в полза на домакините.

Разликата продължи да расте и през третата четвърт. В началото й Шейн Гибсън бе принуден да излезе, след като получи лека контузия в крака. Минути по.късно обаче той се появи отново в игра, заменяйки Тихомир Желев.

Беройци бяха безупречни и през последната част. Те се възползваха от грешките на съперника, реализирайки своите положения. Минута преди края Шейн Гибсън извърши своето пето лично нарушение и остана на пейката до края на  двубоя.

Най-полезен за домакините беше именно той, отбелязвайки 22 точки и 3 асистенции. Гибсън похвали публиката, която мощно подкрепя отбора във всички мачове и призова феновете отново да подкрепят отбора в следващия решаващ мач.

Двубоят е в понеделник от 18,30 часа отново в зала ДЗУ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама