Над 300 автори участваха в конкурс в памет на Николай Лилиев

13:26, 29 май 17 / Култура 25 936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със стихотворението си „Помъдряване на лятото, поетесата Лили Качова стана победител в четвъртото издание на Националния поетичен конкурс в памет на Николай Лилиев, което се провежда в Стара Загора. Наградата й бе връчена от зам.-кмета Иванка Сотирова.

Общо 900 поетични творби от 312 български автори и 12 от различни страни са пристигнали за конкурса, съобщи председателят на журито, селекционирало стиховете, поетът Таньо Клисуров.

Носител на Втора награда е Николай Гундеров, драматург и режисьор, който живее и работи в Прага, за творбата „Фотография 1983“.

Две трети награди отидоха при Кръстьо Раленков от София за стихотворението “Път“ и Христина Главанова от Севлиево за „Ябълкова река“.

Наградените автори получават и парични премии: за първа награда - 500 лв., за втора награда - 300 лв. , две трети награди - по 200 лв. и една награда за млад автор - 100 лв.

Журито присъди поощрителна награда на 15-годишната Мина Петкова от София за стихотровението ѝ „Крадла“.

Младите таланти получават поощрителни награди - почетна грамота и презентация на страниците на в. "Литературен глас" и сп. "Птици в нощта".

Организатори са Община Стара Загора, Тракийски университет и „Фондация “Космос - Димитър Брацов”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама