Стара Загора се включва в кампанията за наднормено тегло

07:00, 30 май 17 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампанията "Погрижи се за бъбреците си при наднормено тегло и хипертония"  за алармиране на обществеността за опасността от хронично бъбречно заболяване при наднормено тегло и високо кръвно налягане ще се проведе днес в Стара Загора.

Събитието е част от кампания на групата  за информираност и превенция на бъбречните заболявания сред хора с наднормено тегло и хипертония. Според Световната Асоциация за борба с бъбречните заболявания именно “наднорменото тегло и високото кръвно налягане са основния фактор за възникване на болести на бъбреците. Това е най-застрашената група, сред която вероятността за бъдещи бъбречни проблеми е най-висока”.

Ето защо провеждаме редица събития за информираност на обществото, в които всеки ще може да направи първата стъпка в грижа за собственото си здраве.

На място  ще бъде дадена възможност на всеки желаещ гражданин на град Стара Загора да измери безплатно кръвното налягане и теглото си. Минувачите ще могат да се информират кои са рисковите фактори за възникване на бъбречни заболявания и как да предпазват себе и своите близки. Събитието е част от национална инициатива за превенция на бъбречни заболявания. 

Стартът ще бъде даден днес в 11.00 часа  на бул. “Цар Симеон Велики” , до Музея на религиите (Ески Джамия).

Доц. Илия Попов, специалист-нефролог ще отговоря на място на въпроси.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама