Съдят майка за смъртта на детето й в Чирпан

10:25, 30 май 17 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура Чирпан внесе в съда обвинителен акт спрямо Нермин И., на 18 г., за това, че причинила по непредпазливост смъртта на детето си, като след раждането не полагала достатъчно и адекватни родителски грижи за него, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

През 2014 г. обвиняемата Нермин И. заживяла на съпружески начала със свидетеля Н.К. в къща в  Чирпан. Те имали една дъщеря. През август 2016 г. Нермин И. родила второто си дете – момче. То било изписано от болницата здраво и в добро общо състояние. Няколко пъти обвиняемата посещавала консултации при лекар, който й давал съвети за правилно хранене и гледане на детето. Въпреки това тя не хранела добре бебето и не му осигурявала необходимите течности.

На 7 октомври 2016 г. обвиняемата отново завела детето на профилактичен преглед при лекар, който поставил диагноза „бронхопневмония“. Бебето и майката  били приети в Детско отделение на болница за лечение. Няколко часа по-късно обвиняемата напуснала болничното заведение с бебето. На следващия ден тя отново го завела на лекар, който установил, че детето е с „дихателна недостатъчност“, както и тежко белтъчно-енергийно недохранване. То било слабо и с лоша хигиена. След престой в болницата от няколко дни, бебето било стабилизирано и изписано здраво, а на майката дадени препоръки за правилното му хранене. Тя трябвало да го заведе и на два контролни прегледа. Въпреки препоръките, обвиняемата не завела бебето на консултация. То развило двустранна пневмония отново поради недохранване и лоши битови условия.

На 1 декември 2016 г. детето било прието в болница в тежко общо състояние. Въпреки спешната лекарска намеса, бебето починало на 2 декември 2016 г. Според извършената по делото медицинска експертиза причината за смъртта е възпалителен процес на белите дробове, който се получил от недохранване и лоши санитарно-битови условия. Предстои Районен съд Чирпан да насрочи заседание по делото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама