Задържаха лихвар в Стара Загора

17:16, 14 юни 17 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Незаконна лихварска дейност пресякоха служители на сектор“ Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Стара Загора, информираха от полицията.  

По повод образувано досъдебно производство за лихварство, вчера старозагорски криминалисти са провели специализирана полицейска операция, при която са извършени претърсвания в апартамент, намиращ се в Стара Загора, на ул. "М-р Таньо Кавалджиев", прилежащо избено помещение на същия адрес и автомобил, обитавани и ползвани от М. Н., на 62 г.

Намерени са и са иззети множество веществени доказателства (вносни бележки, разписки за получени суми, договори за наем, нотариални актове, банкови, финансови и други документи; парични суми, преносим компютър, компютърна конфигурация, два мобилни апарата и др.), съотносими към предмета на образуваното досъдебно производство.

Намерени са и са иззети и 11 броя незаконно притежавани боеприпаси за огнестрелно оръжие от различен калибър, за което също е образувано досъдебно производство.

М. Н. е задържан за първоначално за срок до 24 часа, а днес му е повдигнато обвинение  и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура  Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама