Делегация от побратимения Дзинан гостува в Казанлък

15:31, 17 юни 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гости от окръг Пингуи, китайска провинция Дзинан посетиха община Казанлък, информираха от пресцентъра на общината. Кметът Галина Стоянова приветства новите приятели на Казанлък с „Добре дошли!“ и представи накратко географския и икономически облик на региона, традициите в Розовата долина. „Казанлъчани са гостоприемни хора, които искат да постигат висок икономически растеж.“, каза тя за своите съграждани и добави: “Основната ни цел е да правим Казанлък добро място за живеене и хората в него – щастливи.“.

Като „малко, но много поддържано място“ определи Казанлък г-жа Джан Дзин, директор на дирекция „Земеделие“, окръг Пингуи, начело на 4-членната делегация и разказа за славата на казанлъшката роза в далечен Китай.

Кметът на Казанлък нарече Дзинан „прекрасен съвременен град“, като впечатление от гостуването си там през 2014 г. и запозна своите гости с побратимяването между 7-милионния Дзинан и близо 100-хилядния Казанлък. Тя подчерта, че „за приятелството няма граници“.

Основните обсъждани теми бяха свързани с особеностите на отглеждането на рози в китайската провинция и тук, с поглед към бъдещи инвестиции, за което Галина Стоянова заяви своето желание лично да съдейства.

„Радваме се нашите приятели по света да стават повече, защото обменяме с тях не само розопроизводство, но и културни традиции.“, обобщи Кметът на Казанлък.

Наред с разменените взаимни покани за нови гостувания, подаръци и сувенири между двете страни, Галина Стоянова отличи кмета на окръг Пингуи Джу Юншън с Почетен плакет на Казанлък.

В рамките на опознавателната програма за китайските приятели на Казанлък са предвидени посещения в Института по розата и етерично маслените култури, Музея на розата, Етнографски комплекс „Кулата“ и Казанлъшката тракийска гробница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама