Казанлъшките социалисти отбелязаха 135-годишнина от рождението на Георги Димитров

15:54, 18 юни 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес казанлъшките социалисти отбелязаха 135-годишна от рождението на Георги Димитров с тържество пред паметника на Лайпцигския герой на язовир „Копринка“.

По време на тържественото отбелязване на 135-годишнина от рождението на Димитров слово за дейността и личността на Лайпциския герой изнесе Областния председател на Българския антифашистки съюз Трифон Митев. В доклада си Митев подчерта историческата значимост на личността Георги Димитров в българската история. Председателят на БСП Казанлък Станимир Стефанов приветства събралите се близо 300 души край паметника на Георги Димитров на язовир „Копринка” (предишното име на язовира бе „Георги Димитров”).

„Героят от Лайпциския процес Георги Димитров остава в българската история като обединител и борец против фашизацията на българското общество. Личност в световен мащаб, с която ние българите се гордеем и почитаме.”, каза в словото си Станимир Стефанов. Той подчерта значимата международна дейност извършена от Георги Димитров в борбата против фашизма и последиците от него.

Организатор и домакин на днешното събитие е Общинския съвет на Българската социалистическа партия в Казанлък с председател Станимир Стефанов. В честването се включиха и представители на БСП-Стара Загора, БСП-Раднево, Български антифашистки съюз – Стара Загора и Казанлък, представители на ПП „Нова Зора“, ПП „Комунистическа партия на България“, Партия на Българските комунисти, ЗС „Александър Стамболийски“, Отечествен съюз, граждани и симпатизанти на лявата идея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама