Депутат от БСП иска отмяна на Наредбата за приобщаващо образование

15:45, 20 юни 17 25 615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 „В настоящата образователна нормативна уредба липсват инструменти за работа с агресивни ученици. Учители в страната нееднократно изразяват своето недоволство от Наредбата за приобщаващото образование.”, коментира в Казанлък депутатът от  Комисията по образованието и науката в 44 Народно събрание Донка Симеоноlа. По този повод Симеонова, заедно с депутатите Веска Ненчева и Ирена Анастасова,  питат министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в петък какви са изводите на министерството по отношeние на прилаганата Наредбата. 
Донка Симеонова е категорична, че Наредбата за приобщаващото образование  трябва да бъде  отменена, тъй като  е твърде бюрократична, неработеща, с неефективни мерки, в нея липсва координация между институциите, отнема времето на учителя за работа с учениците  и неограничава агресията в училище, по мнението на учители, директори и на родители, дошли в приемната й. Наредбата няма  финансово и  кадрово обезпечение, за да се превърне в работещ и полезен документ.

Цялостната дейност на социалистките в област Стара Загора ще бъде под знака на инициативата "Жени срещу насилието". Това стана ясно от срещата на народния представител Донка Симеонова и председателят на областната структура  на жените-социалистки Донка Динева с казанлъшки активистки. Жените  от БСП в региона планират дискусии, зелени акции, конференции, пътуващи форуми и инициативи в сферата на образованието.

„В национален мащаб са планирани законодателни инициативи в подкрепа на млади семейства, самотни жени и възрастни, както и такива по проблемите на равнопоставеността”, каза Симеонова, представяйки идеите от националния форум на социалистките. По думите й повечето срещи, които е провела са свързани с желанието на хората да се ограничи агресията сред учениците, затова и основната тема трябва да се постави в училището. В срещата участваха и общинските съветнички на левицата  Моника Динева и Теодора Иванова, които предложиха конкретни мерки за  превенция  на насилието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама