Прибират в ареста крадци-рецидивисти в Стара Загора

08:59, 23 юни 17 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняеми жена и мъж за кражби, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

36-годишната Емилия К. е обвинена в това, че в условията на опасен рецидив отнела чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои. На 19 юни 2017 г. в Стара Загора обвиняемата откраднала марков алкохол от хипермаркет.

Емилия е криминално проявена, осъждана е неколкократно. За последно е била освободена от Затвора в Сливен на 9 октомври 2016 г. след изтърпяване на наложено й наказание от Районен съд Казанлък. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

30-годишният Димитър Д.  пък е обвинен в това, че в  Стара Загора чрез използване на техническо средство – отвертка, отнел чужди вещи – пари в размер на 100 лева, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.  За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

На 21 юни 2017 г. по искане на Районна прокуратура Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Димитър Д.  До момента той е бил осъждан многократно за престъпления от общ характер, по които са му налагани наказания „лишаване от свобода“ за срок, надвишаващ две години. Обвиняемият е бил освободен от затвора на 19 август 2016 г. след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама