Старозагорски лекоатлети ще се състезават на Европейско първенство

10:29, 23 юни 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до 25-ти юни в четири града на Стария континент ще се проведе Европейското отборно първенство по лека атлетика. Четирите дивизии, в които са разделени отборите са Супер лига във френския град Лил, Първа лига във Вааса, Финландия, Втора лига в столицата на Израел Тел Авив и Трета лига в островната държава Малта.

Българският национален отбор отпътува за Вааса, където ще се състезава в Първа лига, след като през 2015-а година се изкачи от по-долната дивизия. Промоцията за Първа лига беше спечелена пред екзалтираната публика на стадион "Берое" през 2015 година.

В българската селекция са най-добрите български атлети за последните години – Спортист №1 на Стара Загора за 2016 г. Мирела Демирева (скок височина), Габриела Петрова (скок дължина и троен скок), Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м), Радослава Мавродиева (гюле), Тихомир Иванов (скок височина), Георги Иванов (гюле), Георги Цонов (троен скок) и Митко Ценов (3000 м стипълчейз) .

Освен Мирела Демирева участват и още представители на Спортен клуб по лека атлетика "Берое". Денис Димитров ще бяга на 100 и 200 метра, а Марк Славов ще участва в хвърлянето на копие.  Денис Димитров ще защитава честта на България в щафетата 4х100 м, а други двама старозагорци Стефан Стефанов и Велин Коваленко са включени в надпреварата на 4х400 метра.

Конкуренти на нашия отбор ще бъдат селекциите на Румъния, Норвегия, Белгия, Португалия, Турция, Швейцария, Швеция, Дания, Естония, Финландия и Ейре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама