Нова пробовземаща система заработи в „Мини Марица-изток”

14:09, 23 юни 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Влезе в експлоатация нова пробовземаща система за вземане на проби от две гумено-транспортни ленти за транспортиране на лигнитни въглища по направление ТЕЦ „Марица-Изток-2“, съобщиха от „Мини Марица-изток”.

 През месец юни са проведени успешни 72-часови проби под товар в Рудник „Трояново-1“. Изпълнители на обекта са фирма „Актемиум БЕА Балкан“ ЕООД  в обединение с „Енергоремонт Холдинг“ АД.

При новата система отделните възли и агрегати са вече модулно лесно разглобяеми, транспортируеми и лесно се монтират на ново място, следвайки изместването на претоварните пунктове.

Вземането на проби се осъществява едновременно от два лентови транспортьора. Основното технологично оборудване се състои от чукови пробовземачи, система от затворени лентови транспортьори, управлявани чрез честотни преобразуватели, кофъчни ъглови елеватори, както и чукови делители.

Мощността на потока варира в диапазон от 400 до 5400 т/ч, а теглото на крайната проба, която попада в събирателния контейнер е от 27 до 95 кг. Контейнерът е снабден с влаго- и топлоизолация за запазване на показателите на събраните проби и е разположен върху подова везна, която е в директна комуникация чрез онлайн връзка с управляващия компютър на системата, позволяващо контрол на количеството на всяка точкова проба.

С внедряването в експлоатация на новата пробовземаща система и трите рудника на „Мини Марица- изток“ ЕАД изпълняват изискванията на стандарта БДС- ISO 13909-2  при подаване на въглища към топлоелектрическите централи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама