Токачки се излюпиха във волиерата на новия парк в Стара Загора

15:46, 23 юни 17 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път във волиерата за дребни птици, изградена в парк „Артилерийски“ в Стара Загора, се излюпиха седем малки пиленца, информираха от Общината. Семейството токачки, живеещо там, се сдоби с поколение.

От един месец служителите на парка забелязали, че едната от четирите живеещи там токачки се губи някъде. Оказало се, че птицата е снесла десетина яйца в едно от покритията. От тях се е излюпило потомство, което тази сутрин майката за първи път разходи навън.

Малките пухчета ще бъдат настанени в зоопарка на Стара Загора до израстването им, тъй като във волиерата освен четири токачки, живеят и двойка пауни. „Едрите птици не са съвсем дружелюбни към пернатите бебета, затова е наложително да бъдат изведени оттам”, съобщи доц. д-р Радослав Михайлов, директор на зоопарка.

По думите му появата на потомство при токачките е най-добрият атестат за правилно отглеждане и добро хранене на птиците. Въпреки обилните дъждове напоследък и настъпилите впоследствие горещини, яйцата са оцелели и потомството е налице, което свидетелства, че във волиерата са създадени подходящи условия за отглеждане.

След израстването им малките токачки ще попълнят колекцията на зоологическата градина или ще бъдат разселени на подходящи места

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама