С розово сладко посрещнаха дипломати в Казанлък

16:19, 23 юни 17 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С питка, розово сладко и много розов цвят бяха посрещнати днес в Казанлък представители на дипломатическия корпус у нас.

Ръководителите на мисии и представителства на международни организации, акредитирани в България приветства в Музея на розата кметът Галина Стоянова. Тя разказа за почитта към розата и празника, който продължава през цялата година, но отбеляза, че това не е единственият символ на града: „Вие ще видите историята на розата в този музей, но и историята на траките“, обясни тя на гостите. Кметът на Казанлък  разказа и за сериозната индустрия в града и ролята му като столица на оръжейното производство.

С разглеждане на експозицията за традициите в розопроизводството започна гостуването на дипломатите. Те опитаха вкуса на розовото сладко, локума и розовия ликьор. Запознаха се с процеса на розоварене и усетиха аромата на българските билки, за които вече знаят, че България тачи с празника Еньовден.

Програмата им предвижда запознаване с културно - исторически забележителности в Долината на розите и на тракийските царе. Те ще видят най-напред първото най-сериозно откритие - Тракийската гробница, първият български паметник, включен в световната съкровищница на ЮНЕСКО. Програмата ще продължи с другите  уникални тракийски могили, включително социализираните „Хелвеция“ и „Грифони“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама