Млади водачи демонстрират умения в Стара Загора

11:18, 24 юни 17 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За седма поредна година Младежки общински съвет, съвместно с Община Стара Загора организира инициативата „Младите водачи реагират“.

Тя се провежда днес  и включва проверка на теоретични и практически умения. На площада пред Общината ще се проведе практическата част на надпреварата.

 „Младите водачи реагират“ е състезание за младежи до 30 години, които притежават свидетелство за управление на моторно-превозно средства.  То се провежда в три кръга. Първият е решаване на листовка, вторият оказване на долекарска помощ, а третият – майсторско управление на автомобил.

От Младежки общински съвет очакват да докажат на обществото, че табуто, че катастрофите на пътя се случват, заради неопитността на младите водачи не е вярно. Неслучайно е избрано и мотото на кампанията - „Скоростта е опция на автомобила. Безопасността е опция на водача. Пътят не е писта!“ .

Инициативата е с подкрепата на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Стара Загора и Асоциацията на пострадалите при ПТП. Автомобилът за маневрите е осигурен от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Н.Й.Вапцаров“, а съорганизатори и партньори на проявата са Центърът за подкрепа на личностното развитие, БМЧК и Международният младежки център за работа с деца и младежи в риск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама