Провериха водата в плувните басейни в Старозагорско

13:27, 24 юни 17 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експерти на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора провериха качеството на водата в плувните басейни в областта, информираха оттам.

На територията на област Стара Загора има 42 плувни басейна (17 закрити и 25 открити). В община Стара Загора има 18 басейна, в Казанлък те са 5, в община Павел баня има 10 басейна, В мъглиж са 4, в Чирпан три и в общините Раднево и Гълъбово по два басейна.

Извършени са 52 проверки. Установено е, че в закрития плувен басейн в Стара Загора санитарният фаянс към подстъпите на излизане от водното съоръжение е с остри ръбове. Издадено е предписание за отстраняване на проблема.

Регионалната здравна инспекция в Стара Загора продължава да упражнява системен контрол по спазването на здравните изисквания във всички водни съоръжения на територията на областта, като регулярно се вземат проби за химичен и микробиологичен анализ, с които се отчитат качествата на водата.

Собственикът на водното съоръжение е задължен да следи и записва ежедневно данните за остатъчен хлор и pH на водата в басейна. Ако показателите надвишават определената норма, следват предписанията на инспекторите от здравната инспекция. Към този момент няма констатирани нарушения.
РЗИ съветва посетителите на басейна да спазват правилата за лична хигиена.
Проверките продължават.

 Текст снимка: Обновеният покрит басейн в Стара Загора привлича много любители на плуването. Снимка:община Стара Загора 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама