Обсъдиха мерки при кризи в „Мини Марица-изток“

07:32, 25 юни 17 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проблемите свързани с работата при кризисни ситуации обсъдиха областният управител Гергана Микова и Андон Андонов,изпълнителен директор на „Мини Марица-изток” в Раднево, информираха от въгледобивното дружество. На срещата присъстваха още кметът на Раднево д-р Теньо Тенев и зам.-изпълнителният директор на мините инж. Димитър Чолаков.

Обсъдени са проблеми, сверзани работата на мините и Областната управа в кризисни ситуации и възможностите за продължаване на добрата традиция за предприемането на превантивни мерки за предотвратяването им. Областната управителка заяви готовност за съвместна работа и подготовка за предстоящия есенно-зимен сезон.

Ръководството на минното дружество и областната управителка се обединиха около обобщението, че проблемите свързани с най-голямото българско въгледобивно дружество са от социална значимост за областта. Те изискват общи усилия и налагат намирането на конкретни и бързи превантивни решения.                                     

Основен акцент в разговора са опасностите пред българската енергетика, които крият гласуваните на 28 април т.г. в Брюксел нови, по-строги норми за допустими емисии вредни вещества от въглищните централи. Андон Андонов изрази увереност, че България ще направи всичко необходимо, за да се справи със ситуацията и до сътресения в енергийния сектор няма да се стигне.

След това Гергана Микова и участниците в срещата посетиха Рудник „Трояново-1”, Рудник „Трояново-север“ и провериха входа на подземния канал на язовир „Ковачево”. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама