Втори шахматен турнир за деца и юноши се проведе в Раднево

11:11, 27 юни 17 / Спорт 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турнирът се организира от местния шахматен клуб „Марица-изток“, а „КонтурГлобал Марица -изток 3" е генерален спонсор и предоставя наградния фонд за призьорите. Освен традиционните купи, медали и грамоти бяха осигурени и предметни награди: таблети за победителите в различните категории и шахматни часовници от висок клас за класиралите се на вторите и третите места в турнира, съобщиха от дружеството собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток 3”.

В оспорвана надпревара се впуснаха 101 шахматисти на възраст от 5 до 16 години, които се състезаваха в 5 възрастови категории. Млади шахматни надежди от общо 19 клуба в Асеновград, Габрово, Димитровград, Казанлък, Нова Загора, Пловдив, Свиленград, Сливен, София, Стара Загора, Ямбол премериха сили със своите връстници. Турнирът се открои дори с международно участие  ̶ талантливият Пьотр Смолков от Москва достойно защити руската школа и завоюва първото място в категория „10 години“.

Шахматен клуб „Марица -изток“  в  Раднево тази година чества 55-годишен юбилей и е един от водещите клубове в страната с изключително силна детско-юношеска школа. Състезателите на клуба са неизменно медалисти в престижни турнири от различен ранг, а през 2016 г. младата надежда на радневската школа Божидар Тилев се класира в първата десетка на Европейското първенство по ускорен шах и блиц.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама