Самотна майка с две болни деца в Стара Загора моли за 1000 лв. помощ от Общината

15:48, 28 юни 17 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да бъде отпусната еднократна парична помощ на майка с две болни деца предлага на Общинския съвет Илия Златев,  председател на Постоянната комисия по социална политика. Утре съветниците ще се произнесат по предложението.

Старозагорката Баликова е подала заявлнеие до Общински съвет Стара Загора на  27.02.2017 г., в което моли за отпускане на еднократна парична помощ, във връзка със заболяванията на децата й близнаци – Йоана и Никола Стоянови, които отглежда сама.

 Йоана е диспансеризирана с бронхиална астма след пет двустранни пневмонии с обструктивен синдром.

Никола е с диагноза Детски аутизъм и 80 % вид и степен на увреждане с чужда помощ.  От две години му провеждат лечение в барокамера  с видим резултат. Едновременно с това Никола посещава три пъти седмично логопед към Сдружение „Алтернатива – 55“ в Стара Загора и веднъж седмично детето е посещавано в дома им от психолог. Стойността на процедурите за една година е 4 200 лева. Отделно от това детето се нуждае от скъпи добавки и изследвания, които не се поемат от Националната здравно-осигурителна каса. През 2016 година  майката продава земеделски земи в село Знаменосец, за да осигури лечението на детето си. Бащата на децата не изплаща редовно присъдената издръжка. Лечението на Никола е продължително и въпреки, че майката има работа й е все по-трудно да се справя финансово.

„Постоянната комисия по социална политика внимателно се запозна със заявлението на г-жа К.Н. Баликова. Поискана, бе информация от Дирекция „Социално подпомагане“ Стара Загора, ТД на НАП, отдел „Местни данъци и такси“ в Община Стара Загора. Постоянната комисия предлага на  Общински съвет Стара Загора да вземе решение за отпускане на еднократна парична помощ от бюджета на Община Стара Загора от дейност „Общинска администрация“  в размер на 1 000  лева”, обясни Илия Златев. По думите му има много хора, които търсят помощ, а парите не стигат. Той все пак се надява да се намерят още малко средства за помощ на жената. От ВиК Стара Загора, където тя работи, също помагали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама