Старозагорската ветеринарна гимназия стана национална

17:19, 28 юни 17 25 622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван Петрович Павлов“ в Стара Загора става училище от национално значение. Това реши днес на свое заседание Министерският съвет.

Според държавния образователен стандарт за институциите в системата на предучилищното и училищното образование училище с национално значение е това, което дългосрочно изпълнява национална задача, възложена със заповед на министъра на образованието и науката, както и училище, в което се обучават ученици от много области. Всички училища със статут на национални са държавни и са към Министерството на образованието и науката (МОН).

Правителството обяви още пет неспециализирани училища за училища с национално значение. Това са: Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ – Ловеч, ПГ по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ – Тетевен, ПГ по горско стопанство „Христо Ботев“ – Велинград, Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“ – Разград, ПГ по компютърни технологии и системи – Правец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама