Южнокорейски диригент се представя в Стара Загора

07:30, 29 юни 17 / Култура 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В залата на Държавна опера Стара Загора днес от 19 часа меломаните могат да се насладят на Симфоничен концерт с оркестъра на Операта.

Диригент е южнокореецът У-Ганг Лий, а солист сънародникът му Парк Джи Хай  - флейта.

В програмата са включени: Хуан Чой Сунг - Фантазия Arirang, В.А.Моцарт- Концерт за флейта и оркестър в Сол-мажор /части: Allegro maestoso, Adagio non troppo, Rondo/ - солист Джи Хей Парк-флейта и Антонин Дворжак -  Симфония № 8 в Сол-мажор /части: Allegro con brio, Adagio,Allegretto grazioso/.

У Ганг Ли учи дирижиране и фагот в Националната Музикална Академия - Сеул, Южна Корея и Музикалната Академия „Шопен” в Полша.

Има магистратура по Оперно-симфонично дирижиране в Националната Музикална Академия в София при проф. д-р Ивайло Кринчев.

Понастоящем е главен диригент на оркестъра „Collegium Chamber” и първи фаготист на симфоничния оркестър в гр. Куангджу – Южна Корея.

Като диригент е гостувал е на симфоничните оркестри в Мокпо – Южна Корея и симфоничните оркестри във Видин и Сливен, както и на камерните оркестри в градовете Габрово, Перник и Ямбол.

Флейтистката Парк Джи Хай завършва Хонам университет по музика и специализира в Националния музикален университет по музика – Дортмунд, Германия. Участва като жури в редица международни конкурси. Със Симфоничен оркестър – Сеул и Камерен оркестър - Логос изнася концерти в Япония и Китай. Ежегодни са изявите й ка то дует с Брад Ганер – професор в Джулиард и Синсинати. Водач е на флейтовата група на Големия ансамбъл на Културната фондация на Куанг Джу. Участва в много Европейски концерти – DansHolzblaser ансамбъл, Ансамбъл за барокова музика със старинни и модерни инструменти с разнообразна програма. През 2015 г. е била солист на Софийска Филхармония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама