Старозагорски депутат от БСП пита управляващите за пенсиите

11:05, 29 юни 17 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Какво се предвижда за останалите 1,6 млн. български пенсионери, които са с пенсии над минималната”, попита в пленарна зала зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” и сепутат от Стара Загора, Драгомир Стойнев при дебата за повишаване на минималните пенсии. По думите му,  отговор на този въпрос от управляващите няма, защото все още няма управленска и законодателна програма, информираха от Областния съвет на БСП в Стара Загора.

 „До момента всички заедно подкрепихме само пенсионерите, които имат най-малък осигурителен принос. Дайте сега да видим и за останалите пенсионери”, призова той. Според Стойнев, това,  което предлага Левицата е политиката, която трябва да се води и изрази надежда и управляващите да я подкрепят, защото с осъвременяването на пенсиите, се подпомагат 90 % от българските пенсионери. „Трябва ясно да заявите- имате ли такова желание, защото до момента излъгахте избирателите  и не изпълнихте своето обещание. Ще ги излъжете втори път, ако не подкрепите нашето предложение”, подчерта старозагорският депутат.

Той припомни, че когато БСП е обещавала осъвременяваме на пенсиите, го е изпълнявала – през 2008 г. „Когато говорим за политика, трябват дългосрочни действия, а не както сте свикнали- краткосрочни, бързи мерки, без никакъв ефект. При дългосрочните мерки трябва да се търси стабилност, солидарност и възможно най-голяма справедливост за нашите майки и бащи, които са строили България”, заяви Драгомир Стойнев.  

„Увеличаването само на минималната пенсия крие рискове и ще доведе до негативни последици. Ние предлагаме  от 1 юли минималната пенсия да стане 300 лева, както обещавахте на българските пенсионери и  от 1 януари 2018 година да се преизчислят пенсиите със средноосигурителния доход за 2013 година“, обясни другият старозагорски депутат Георги Гьоков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама