Лекоатлети от осем страни ще участват на „Самарско знаме“ в Стара Загора

15:18, 30 юни 17 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 200 лекоатлети от осем страни ще участват в седемнадесетото издание на турнира „Самарско знаме”, който ще е проведе утре на стадион „Берое”, съобщи зам.-кметът Красимира Чахова.

В състезанията в 12 дисциплини, от които девет за мъже и три за жени, ще се включат елитни спортисти от България, Сърбия, Турция, Румъния, Косово, Бахрейн, Оман и Нигерия.

В дисциплината 400 м гладко бягане ще участва финалистът от последната Олимпиада Али Аббас от  Бахрейн, чийто треньор е известния ни лекоатлет Янко Братанов.

„В много добра форма съм, очаквам добро състезание. Радвам се, че ще скачам пред родна публика”, коментира най-изявената участничка Мирела Демирева, вицеолимпийска шампионка от Рио. По думите й, след отшумяване на контузиите от зимата, сега е по-бърза и по-силна. „С треньора ми направихме нов разбег, мисля за по-големи височини, ще рискуваме”, категорична бе Демирева. Трябва и време и повече състезания.

Турнирът ще започне с детска щафета 4х100 метра гладко бягане, в която ще се включат деца от 6 до 12 години, трениращи в Спортен клуб „Берое”.

„За първи път ще има и бенефис на състезател”, информира Емилия Драгиева, член на Управителиня съвет на клуба. С почести ще бъде изпратен Милен Пасков, дългогодишен старозагорски бегач в дисциплината 110 м с препятствия. Милен Пасков, един от най-добрите състезатели на старозагорския клуб, се е състезавал 17 години, няколко пъти е бил спортист номер 1 на Стара Загора, спечелил е 17 шампионски титли и над 60 медала от различни състезания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама