Ученици от Плевен, Хасково и София са победителите в Зелената олимпиада

10:00, 16 дек 17 25 1306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Победителите в екологичната инициатива „Зелена олимпиада“ бяха наградени на специално тържество в НДК. На събитието присъстваха над 300 деца от столични училища, които се включиха в образователна еко-викторина с награди, осигурени от Оперативна програма "Околна среда". Специалната изненада за младите природолюбители беше концертът на певицата Михаела Филева, която e съпричастна на зелената инициатива.

Според регламента, в национален мащаб има трима победители - по един от начален, прогимназиален и гимназиален етап на обучение. Отличените в петото издание на „Зелена олимпиада“ са Христо Илиев – ІІІ клас, от Плевен, Марина Господинова - VІІ клас, от Хасково и Десислава Илиева - X клас, от София. Техните есета на екологична тема са публикувани в сайта на Зелената олимпиада. Победителите получиха MP3 плеър, смартфон и таблет. „Част от природата сме и не можем да съществуваме без нея. Затова трябва да полагаме усилия и да я пазим чиста“, казаха наградените ученици.

В тазгодишното издание на конкурса участие взеха над 5300 деца, които се състезаваха със знания за опазването на природата. За първи път в еко-състезанието се включиха и ученици от български училища в чужбина.

Зелената олимпиада се организира от Академика БГ с подкрепата на Оперативна програма "Околна среда". Образователното събитие има за цел да формира екологична култура сред подрастващите и да възпита любов към природата. През 2017 г. „Зелена олимпиада“ гостува на Стара Загора, Плевен и Монтана. Към инициативата вече се присъединиха актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, алпинистът Боян Петров, изпълнителите Ангел Ковачев и Поли Генова. Образователно-екологичният конкурс ще се проведе и през 2018 г.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама