Младежки общински съвет Стара Загора организира редица прояви свързани с Деня на любовта и виното – 14-ти февруари и втория етап на националната анти-СПИН кампания „Моето здраве е мое право!“, съобщи БНР.

Акцентът на кампанията e поставен върху любовта, сексуалното и репродуктивно здраве, толерантността, виното, информираността, традициите и диалога между хората, съобщават организаторите. 

Днес от 19.30 часа в залата на Младежки дом се организира среща озаглавена „Да попеем и поговорим за любов”. Тя се организира от клубовете „Дебати“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие, ПГВМ „Ив. П. Павлов” и ПГАГС „Лубор Байер”, клуб „Млад журналист”, Младежки общински съвет и вокална студия „Траяна глас”.

Утре, на Свети Валентин, от 12.00 до 13.30 ч., пред Универсален магазин, до култовото място за срещи - Часовника, младежите  ще предложат послания за любовта и виното, блиц викторина и забавни игри с минувачите.

Информационната превантивна акция „Любовна лотария” включва разпространение на специално изработени лотарийни билети с печалби: презервативи, информационни материали, прегръдки, валентинки, сърчица, стихотворения за любовта, балони.

На този ден граждани могат да оставят своите послания на специално поставени табла за любовта и безопасно сексуално поведение. Всички желаещи могат да си направят и „Снимка в сърцето“ в специално изработено сърце.

Под мотото „Остави своите стъпки на пътеката на любовта” те ще могат да нарисуват цветни тебеширени сърца, очертани по стъпките на различни двойки. Младежите ще проведат и блиц-анкета за заблудите и митовете, свързани със ХИВ/СПИН.

Всеки желаещ може да изследва своя ХИВ статус по време на уличната кампания в мобилен кабинет по време на проявата.

Кампанията ще завърши с Флашмоб зад Универсалния магазин.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно