10 души ще бъдат обвинени след спецакцията в Казанлък

14:10, 14 фев 18 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

10 души ще бъдат обвинени след спецакцията в Казанлък. Това съобщи шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев, предаде БНТ. Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на марихуана и синтетична дрога.

Наркотиците са произвеждани у нас и са продавани в Австрия. Операцията е проведена съвместно с австрийските служби и на тяхна територия са задържани трима души, сред които посоченият за лидер на бандата. По информация на разследващите, е имало идея постепенно цялата дейност на групата да се премести в Австрия. 

Досъдебното производство е от октомври миналата година, като заподозрените са следени и със СРС-та.

"Произвежда се в България, разпространява се в Австрия. Това са съвместни действия с австрийските служби, претърсени са множество адреси, вероятно ще бъдат в рамките на деня привлечени вероятно 10 лица към наказателна отговорност", съобщи Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура.

"При вчерашната реализация бяха задържани доста лица, в чиито домове, землища и парцели бяха намерени закопани буркани с марихуана, т.нар. консервирана дрога. Доста други неща, включително огнестрелни оръжия", съобщи Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама