Стара Загора с инициатива срещу употребата на алкохол от деца

16:00, 17 фев 18 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националната програма „Родителски срещи:Малки разговори на големи теми“ пристига за първи път в града, за да се срещне с психолози и учители на четвъртокласници.

Програмата за ранна превенция на употребата на алколох при непълнолетни „Родителски срещи:Малки разговори на големи теми“ ще гостува за първи път в Стара Загора, за да проведе поредица от нетрадиционни родителски срещи. Инициативата на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол – спиритс БЪЛГАРИЯ, се провежда от 4 години в София, Враца, Бургас, Варна, Пловдив и Велико Търново.

Тази година екипът на програмата ще се срещне с учителите на четвъртокасници и училищните психолози в специално обучение в Стара Загора, а малко по-късно ще реализира и поредица от родителски срещи в неформална среда. „Разговорът в семейството и в училище е най-добрата превенция. Най-важното е децата да знаят, че има време за първата среща с алкохола, а детството е времето, в което трябва да играят и да се радват на различните интересни преживявания, които възрастта им предлага“, коментира екипът на спиритс България.

До момента сме провели десетки различни срещи в големи и по-малки населени места. Всяка среща е уникална, със свои въпроси и отговори, които учители, родители и специалисти откриват заедно“, разказва Яна Алексиева, детски психолог, който провежда обучения и родителски срещи по темата заедно със своя колега – учителят Емил Джасим. Обучението на учителите и психолозите от училищата в Стара Загора и региона ще се проведе в ОУ „Кирил Христов“.

Програмата се осъществява с подкрепата на МОН и Регионалните инспекторати.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама