Подписват за изграждането на индустриална зона "Загоре"

08:10, 23 фев 18 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на икономиката Емил Караниколов е днес в Стара Загора във връзка със създаването на индустриална зона "Загоре", съобщиха от пресцентъра на общината. 

В 13,30 ч. кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише Меморандум за сътрудничество с „Национална компания индустриални зони” ЕАД. С меморандума се цели да бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики за изработване на общи позиции, постигане на координация и информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в тази насока.

Това е първата стъпка към изграждането на Индустриална зона „Загоре“ като за целта ще бъде създадено смесено дружество между държавата и Община Стара Загора, които ще имат по 50% участие в нея. Държавата ще участва с пари за изграждането на инфраструктурата, а общината със земя – 110 декара на територията на бившето опитно поле в кв. „Зора“. Идеята за изграждане на индустриална зона беше подкрепена от всички политически партии в Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама