Проблеми в почистването на връх Шипка за празника

09:10, 01 мар 18 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обилният снеговалеж и снегонавяванията създават проблеми и на организаторите за честването на 3 март на връх Шипка. Заради лошото време почистващите фирми не могат да осигурят достъп до Паметника на свободата. Всички подходи към него в момента са непроходими, съобщи БНТ.

До пет метра достигат преспите по пътя към паметника на Шипка. Тежки роторни машини се опитват да ги пробият, но досега не успяват. Хората работят при минус 15 градуса, а от два дни на върха няма и ток.

"Основните трудности са силният вятър, който постоянно засипва свършената работа. Минава роторът и снегоринът и изчиства и след няколко часа изобщо няма и следа от това, което сме правили", коментира Йонко Иванов, собственик почистваща фирма. 

От общината в Казанлък казаха, че ще се направи опит 894-те стъпала към Паметника на свободата да се почистят ръчно.

"Качваме около 110 човека и техника и ще направим всичко възможно, ако е що-годе нормално времето, всичко да бъде почистено - площадки, стълби около паметника", съобщи Николай Чалъков, Община Казанлък.

Заради тържествата на 3 март проходът Шипка ще бъде затворен за преминаващите автомобили от 20 часа на 2 март до 18 часа на 3 март, а движението ще се пренасочва през Прохода на републиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама