Обстановката в Старозагорско се нормализира

13:05, 01 мар 18 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Като „нормална при зимни условия“ определи обстановката за Стара Загора, зам.-кметът Йордан Николов. Автобусите се движат по разписание, няма селища без ток и вода, няма и други сигнали на горещия телефона в община Стара Загора, съобщи БНР.

Затворен остава пътят Дълбоки-Братя Кунчеви. През нощта в този участък е заседнал турски автобус, екипите работят по изваждането му.

Отменени междуселищни автобуси в Ямболско заради зимата. Магистрала "Тракия" е отворена до Бургас. Остава забраната за движение от Карнобат за Бургас за автомобили над 12 т. 

Нормализира се и обстановката в област Ямбол. Отворени за движение за всички моторни превозни средства са пътя Петолъчката–Бургас и Ришкия проход. Все още е забранено преминаването на МПС над 12 т. през Котленския проход. Очаква се образувалите се от вчера в района на Петолъчката колони от чакащи тирове да се насочат днес към Ришкия проход. Закъсняват междуселищни автобуси заради зимната обстановка.

На 1 и 2 март занятията за всички училища на територията на община Стара Загора се отменят. Кметът Живко Тодоров получи съгласието на министъра на образованието за обявяването на следващите два дни за неучебни, съобщиха от пресцентъра на общината.

Учебният процес беше преустановен на 27 и 28 февруари поради настъпили неблагоприятни климатични условия. По настояване на директорите на училищата, очакваните ниски температури и прогнозите за влошаване на времето през следващите дни, административното ръководство на общината и кметът Живко Тодоров предложиха на Министерството на образованието да бъдат отпуснати още два неучебни дни за учениците, както се изисква по закон. Така първият учебен ден след ваканцията ще бъде 6 март, вторник.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама