Спират тировете по най-натоваренитe пътища за четири часа

07:30, 02 мар 18 25 1026 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 2 март, който е последният работен ден преди националния празник, от 16.00 до 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). Целта е да се повиши безопасността при пътуване и да се увеличи пропускателната способност на инфраструктурата.

Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по следните пътни направления:

- автомагистралите;
- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
- път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;
- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
- път I-5 Русе - Велико Търново;
- път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;
- път I-9 Варна - Бургас;
- път II-18 Околовръстен път на град София;
- път II-99 Бургас - Царево.
 
Ограничението ще важи през последния почивен ден - 5 март, понеделник, от 14.00 ч. до 20.00 ч.

Забраната не се отнася за превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност ще има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътния възел "Даскалово" до кръстовището "Драгичево".

На 5 март от 10.00 до 18.00 ч. (в светлата част от денонощието) в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин", се посочва в съобщението.

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на България от 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово - Шипка - Казанлък.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по следния маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно. 

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (път I-5 с път I-6).

Ограничението в движението през Шипченския проход не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

Необходимо е шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика, напомнят от АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама