Един човек е загинал и един е обгорял при възпламеняване в завод 3 на „Арсенал” в Казанлък, съобщи БГНЕС.

Двамата са работили в склад, където е имало барут.

Загиналият е млад мъж на 27 години от село Шаново, с инициали Ц.В, а пострадалият К. Ж.- на 45 години от Казанлък.

Младият мъж е работил в "Арсенал" от две години, а пострадалият е със стаж от 10 години във фирмата.

При инцидента няма други пострадали.

Има нанесени материални щети на помещението, в което е работено. Останалите работници са изведени от помещението.

Пострадалият е настанен в Спешния център на Казанлък, за оказване на първа помощ. Пациентът е със сериозен процент изгаряния. По предварителна информация най- вероятно ще бъде настанен в Клиника по изгаряния в Пловдив. В момента пациентът се транспортира в болница в Стара Загора, след което най- вероятно ще замине за Пловдив.

На мястото на инцидента работят специализираните органи.

Запалена бъркалка е причината за инцидента в завод „Арсенал“. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти в София.

Не е имало взривове в завод „Арсенал“, запалила се е една бъркалка в помещение, в което се работи дистанционно”, каза Радев.

Това е помещение, където е бъркалката и където буквално се забърква някаква смес. Двамата работници са били вътре, а не е трябвало да бъдат вътре, не е трябвало да са там“, посочи още той.

Съгласно технологията и мерките за безопасност двамата работници е трябвало да бъдат извън въпросното помещение. Управлението на този процес е изнесен отвън, има си табло с бутони. Защо са били вътре ще става ясно, но са нарушили технологичната дисциплина. Запалва се сместа, няма взрив, пламва, обгаря ги. Това е особена смес, на барутна основа. Това не е взривно вещество“, уточни вътрешният министър.

"Изключително неприятен е инцидентът в завод „Арсенал“. Става дума за производствена авария", каза пред журналисти министърът на икономиката Емил Караиванов цитиран от Агенция „Фокус.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно